Matti - Mane - Kinnunen Mottoni "Why argue when one can use ridicule?" olen kopioinut Paul Feyerabendilta. Joskus terävin kritiikki on terävää, hauskaa ja tiukasti perusteltua. Olen ehdolla kunnallisvaaleissa Helsingissä vihreiden listoilla.

Yhtiöittäkäämme ilmavoimat!

  • Hornet ja äänivalli
    Hornet ja äänivalli

Helsingin sanomien mukaan pääministeri Sipilä kutsui kaikki puoluejohtajat koolle. Oli näet ilmaantunut varsinainen pulmapähkinä purtavaksi: Hornetit pitäisi korvata uusilla koneilla, muta velkaa ei voi ottaa. Hyvät keinot ja konstit ovat nyt arvokkaita. 

 

 

 

Puoluejohtajat eivät vielä ole keksineet varmaa keinoa pitää hävittäjiä varten otettava velka budjetin ulkopuolella. Tämmöinen keino on pikaisesti keksittävä, sillä velka on valtion velkaa vain kun sen ottaa valtion budjettikehyksessä. Muulloin velka ei ole velkaa vaan jotain muuta eikä sitä EU vahdi! 

Koska puoluejohtajat ovat kiireen ja hopun riivaamia ja koska hoppu on luovuuden vihollinen, haluan auttaa heitä tämän pulmapähkinän ratkaisemisessa. Ehdotan, että Hornetit korvaavien koneiden hankinnassa käytetään samoja innovatiivisia keinoja, joilla ministerin Berneri johdolla on tarkoitus varmistaa, että tieverkon ylläpitoon jatkossa ei tarvitse ottaa velkaa. 

Kas näin. 

  • yhtiöitetään ilmavoimat perustamalla Ilmavoimat Oy, joka voi ottaa markkinoilta pitkäaikaista lainaa. Tämä laina ei siis näy valtion velkana. 
  • Ilmavoimat Oy tukkumyy ilmapuolustuksen käyttömaksuja niitä välittäville yhtiölle, joita voivat olla muun muassa S, K, OP, Nordea, Alko ja Vallila Interiors. 
  • Jokainen kansalainen on velvollinen ostamaan Ilmavoimat Oyn määräämän määrän käyttömaksuja vapaasti valitsemaltaan välitysyhtiöltä. Käyttömaksujen määrä riippu suoraa kunkin kansalaisen bruttotuloista. Alle 50000 euron vuosituloilla määrä on 1% tuloista, yli 50000 euron vuosituloilla 2%. Sotaveteraanien ei tarvitse ostaa, koska he ovat jo osansa tehneet. 

Tällä tavalla Suomella on varaa ostaa tarvittava määrä uusia hävittäjäkoneita, valtio ei velkaannu eikä verotus nouse. Samalla myös syntyy uutta, innovatiivista liiketoimintaa, jota on mahdollista viedä muihin EU:n jäsenmaihin. 

Hövelinä kansalaisena annan tämän mainion ja täysin vedenpitävän ja EU:n harhauttavan keinoni ilmaiseksi Sipilän ja muiden puoluejohtajien käyttöön. 
 

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat